Melkemannen av Burns, Anna
Vis bok Debug

Melkemannen : roman

Vi skal til Nord-Irland, tilbake i tid til en by med religiøs geografi. Alt er politisert. Det er oss og dem, det er krig og paranoia. Alle skjønner hva som er tillatt og ikke. Alle mistenker alle, alle spionerer på alle. Initiativ forvandles til motløshet og apati.

Alle i denne boka er navnløse, de er kun nevnt med relasjoner. Hovedpersonen - mellomsøster - er 18 år. Er hun ute, går hun og leser. Hun foretrekker 1800-talls romaner. Det ligger en frihet i det. Da slipper hun å forholde seg til den komplekse hverdagen. De fleste hun kjenner er ikke lykkelige. Hun nevner aldri noe for noen. Det er hennes måte å være trygg på.

Det blir vanskelig for henne da selveste Melkemannen viser interesse for henne. Han er en paramillitær leder, og tar alt han vil ha. Hun gjør det hun kan for å unngå ham, men han dukker til stadighet opp. Og han vet alt om henne. Ryktene om at hun er kjæresten hans begynner å gå. Her må jentene passe seg for ikke bli en tilskitna vare.

Det er ikke greit, men hun fristes ikke av hans makt og status. Hun skjønner hun blir overvåket av styresmaktene pga Melkemannens interesse. Hun blir både fortvilet og oppgitt, og mistenksom mot alt og alle.

Dette er engasjerende og sterk lesing. Hva gjør et slikt samfunn med ei i utgangspunktet ressurssterk og selvstendig jente? Klarer hun å motstå overvåking, sladder, baksnakkelser og Melkemannen?

Lignende titler

Søk

Språkvelger

Konto