Bildebokanmeldelser fra barnehagelærer-utdanningen

Vi er veldig glade for å ha et så godt samarbeid med barnehagelærerutdanningen på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Drammen. Hvert år skriver studentene bildebokanmeldelser, og lager kjempefine kunstinstallasjoner inspirert av bøkene!
Fantorangen feirer bursdag
Vis bok Debug

Fantorangen feirer bursdag

I boken “Fantorangen feirer bursdag” følger vi karakterene Pivi, som er en fugl og Fantorangen, som er en elefant. De skal feire bursdag. Sjalusi og skurkaktighet kommer i veien når det plutselig kommer et postbud på døra. Boken handler om misunnelse og hvor vanskelig det kan være å dele gleder med andre.

Pivi har bursdag, noe han gleder seg veldig til. Det samme gjør også fantorangen, men han lurer på en ting! Får alle gaver når noen har bursdag? Plutselig ringer det på døren og der står det et bud med en pakke... Hvem er egentlig pakken til???

Kvalitetene vi finner i boken er humor og spenning. Det som er humoristisk i denne boken er når Fantorangen gjemmer gaven som Pivi har fått av bestemoren sin. Fantorangen gjemmer gaven under bordet og sier til Pivi at noen hadde ringt på feil dør. Når Pivi finner gaven under bordet så bryter Fantorangen ut i latter. Fantorangen ler kjempehøyt og han ler lenge.

Når budet kommer med en gave på døren så blir det utrolig spennende å se hvem gaven er til. Er den til Fantorangen eller Pivi? I boken er det også en sjø-banankake som er et morsomt, rart og nytt ord for de fleste.

En anne kvalitet ved boken er mulighet for gjenkjennelse. Fantorangen er en folkekjær TV-figur med eget program på NRK Super. Det har blitt laget både musikkvideoer, bøker og lisensprodukter med Fantorangen. Fantorangen har også noen kjente sanger som man kan kjenne igjen.

Persongalleriet fra barnetv blir også brukt i boken. Fantorangen er en rød elefant som har menneskelige trekk (besjeling). Fantorangen går alltid rundt med Eddie som er kosedyret hans. Fantorangen kan snakke, og han har følelser og tanker. Han viser misunnelse og misnøye på starten av boken. Litt senere i boken viser han andre menneskelige trekk som f.eks latter.

Oppbygningen av bildene i boken er på begge sider, og bildene strekker seg utover hele oppslaget. Bildene er fargerike og de kan fort trekke til seg oppmerksomhet fra barn. De er enkle og oversiktlige for barn og voksne. Vi mener denne boken har god kvalitet fordi det er enkelt for den som leser å vise bildene samtidig som man leser høyt for barna. Det er et samspill mellom tekst og bilde. Dersom det ikke hadde vært noe tekst i boken så hadde man fint klart å forstå handlingen. Boken har ikke så mye tekst på hver side, og teksten som står er lett å lese. Dette er en bok som kan passe til barn i alle aldre.

Dette er en fin bok. Boken er lettlest og har mange gode illustrerte bilder. Den kommer innom ulike følelser som barn kan relatere seg til når det kommer til for eksempel bursdag. Sjalusi og det å dele gleder med andre er ikke alltid like lett og kan være et tema som er viktig og snakke om i barnehagen. Den åpner for samtaler og undring.

Vi tenker at dette er en bok som passer de fleste aldre spesielt de aller minste fordi den inneholder mange bilder og en tekst som er lettlest. Bildene er fargerike, morsomme, levende og de fanger oppmerksomheten. Fantorangen feirer bursdag oppfyller mange kvalitetskriterier deriblant humor og spenning, gjenkjennelse og persongalleriet som er med på å utfylle boken. Vi mener at dette er en bok som kan brukes i barnehagesammenheng fordi den fanger et viktig tema som er viktig og nødvendig for barn og få kjennskap til. Dessuten er dette en bok hvor mange barn kan kjenne seg igjen i.

Lignende titler

Søk

Språkvelger