Testlesere på Mjøndalen bibliotek – boktips fra barna selv!

Testleserne er en aktivitet for barn i alderen 10-12 år som er glad i å lese!

Vi møtes en gang i måneden etter skoletid på biblioteket i Mjøndalen. Til hvert møte må deltagerne testlese utvalgte bøker og gi tilbakemeldinger på disse. På møtene diskuterer vi bøkene de har testlest (… og mange andre bøker også). Vi gir hverandre boktips og knytter nye vennskap. 

De anbefalte bøkene har en egen hylle i biblioteket og blir merket med «Anbefalt av testleser» i tillegg blir de anbefalt digitalt på bibliotekets hjemmesider. Som belønning får alle deltakere to valgfrie bøker i året i gave som takk for innsatsen.

Det er gull for oss som jobber med barn og bøker og vite hva som fenger målgruppen! Mange ganger kan en bok være elsket av voksne, men ikke falle i smak hos så mange barn. Derfor er det flott å markedsføre noen bøker som er anbefalt av barna selv. Selvsagt er det individuelt om man liker en bok eller ikke, derfor forsøker vi også noen ganger å la flere testlese samme bok. Vi snakker også mye om smak og hva som gjør at man liker akkurat den boka eller forfatteren på møtene.

Testleserne er nå en gruppe på 8 barn (vi har plass til 2 til).
Møtedagen er på onsdager en gang hver måned fra kl. 15.30-16.30.
For å bli testleser må man ta kontakt med Mjøndalen bibliotek.

Ansvarlig for aktiviteten: Inger Bergan Mortensen – barnebibliotekar.
Tlf: 32 23 69 03
E-post: inger.bergan.mortensen@drammen.kommune.no

Søk

Språkvelger