Vi starter lesesirkel i Drammen

Vi starter lesesirkel i Drammen

Har du lyst å dele din leseopplevelse med andre litteraturinteresserte? Kanskje trenger du inspirasjon til nye bøker å lese. Bli med i Drammensbibliotekets lesesirkel!

Vi møtes en gang i måneden til en uformell prat om utvalgte verk.

For påmelding og nærmere info, send en e-post til: pernille.hoegh@drammen.kommune.no

I januar leser vi J.M Coetzee "Vanære". 

Om boken: David Lurie må forlate sin professorstilling, og drar ut på landet. Her opplever han Sør-Afrikas tilstand etter apartheid med nye relasjoner mellom hvite og svarte, og neddyssede, men ikke utraderte konflikter. David, en mann i 50 årene, med to skilsmisser bak seg - legger seg etter en ung studine og faller derfor i unåde og returnerer hjem til sin datter Lucy, som bor alene på et avsidesliggende gårdsbruk. Her utsettes hun for en voldtekt som får uventede følger for både henne og David.

"Romanen kan forstås som et portrett av det såkalte "nye" Sør-Afrika, efter apartheidregimets fall, samtidig som den sier mye om hva det i siste instans innebærer å være menneske. Det er en smertefull bok om personlig og sosial skam, om ansvar overfor mennesker og dyr. Samtidig er dette en vakker, lyrisk, men langt fra sentimental vandring inn i ukjent landskap, skrevet i en knapp, presis form." (Svein Johs Ottesen, Aftenposten)

Search the catalogue

Language