«På rømmen i dusteland» av Cathrine Myhre Solbjør
View title Debug

På rømmen i dusteland

Forfatteren bak denne boken fikk en velfortjent første plass i Cappelen Damms barneroman-konkurranse. Hun har også utgitt bok 2 i serien som heter «Klovnejakt i dusteland».  

Hovedpersonen Elina er dypt uenig i foreldrenes avgjørelse om at de skal flytte fra byen og ut på landet. Det aller verste med flyttingen er at hun flytter fra bestevenninnen sin. Elina er ikke redd for å si eller rope ut om hvor utrolig dumt det er at foreldrene har tatt denne avgjørelsen uten at hun ble spurt. Hun er ei tøff og handlekraftig jente, som omtaler bygda som «dustelandet», og legger raskt en plan om å rømme.

Elina blir kjent med Aldo som er en kjempe av en mann, han har en monsterklippemaskin som han kjører rundt med og klipper plener. Denne mannen blir overtalt til å bli Elinas barnevakt.

Boken kan kort beskrives som fornøyelig lesing, den har alt en god bok inneholder; godt språk, humor, samt fart og spenning. Den er vanskelig å legge fra seg. Illustrasjonene er fargerike og er med på å gi et artig og ellevilt bilde av boka.

Denne boken kan fint brukes som høytlesning på sengekanten og i klasserommet. Passer fint fra 5 til 9 år! Anbefales!

Similar titles from the collection

Search

Language