Min døde hund av Kjørsvik, Joakim
View title Debug

Min døde hund : dikt

Nana er en mager og hjemløs hund som dikteren finner på gata i Casablanca. Han og kjæresten faller helt for denne hunden og klarer å få den med seg hjem til Norge.

Det lyser kjærlighet fra hver side av denne boka. Kjærlighet til en hund som på en måte fikk livet i gave på nytt. Med all den betingelsesløse kjærligheten Nana øser ut over sine nye eiere blir den en god trøster og en trofast venn.

«Tar jeg til tårene, hopper/ du straks opp i fanget mitt/ og slikker ansiktet reint»

Men så skjer det grusomste av alt. Nana, i all sin glede og iver, løper brått ut i veien og blir påkjørt av en bil. Resten av boka er om det store savnet og om de gode minnene.

Måten dikteren forteller om Nana på er så vakkert, gripende, ekte og fint gjort. Han prøver å beskrive dette ufattelige savnet. 

«Da du ble overkjørt/ stjal døden stokken/ fra en mann som ikke/visste han var blind»

I et annet dikt er minnet levendegjort for oss sånn:

«Minnet om henne/ bykser opp i fanget mitt og legger/ hodet på bordkanten»

I boka fortelles det også om kjente personers hunder og deres forhold til de. Wergelands hund, den franske mynden Stella, var høyt elsket. Hun ble donert til zoologisk museum. Der hun fortsatt befinner seg, bortgjemt i et avstengt og avkjølt magasin..

Dette er en bok å trykke til hjertet. Man blir berørt av den og den får formidla på en helt unik måte hvor fint forholdet mellom et dyr og dets menneske kan være og hvor mye det kan bety.

«En minnets Lajka/ i bane om hjertet mitt»

Similar titles from the collection

Search

Language

Account