Olive, igjen av Strout, Elizabeth
View title Debug

Olive, igjen

Olive Kitteridge er ei godt voksen dame. Hun er prinsippfast, jatter ikke med, har vondt for å holde inne, og er slett ikke opptatt av hva alle andre synes om henne. Sønnen har flyttet langt unna. Har det noe med henne å gjøre?

Hun er enke, men har truffet Jack. Han elsker henne virkelig, men hun er utfordrende å leve sammen med. Ekteskapet med henne er likevel overraskende bra. Han kan være seg selv med henne, selv om hun er irriterende. De er befriende ærlige både mot seg selv og mot hverandre.

Vi møter mange i denne boka. Felles for dem er at alle kjenner Olive. Gjennom dem blir vi kjent med mange ulike sider av henne.

Vi følger Jack og Olive over noen år. Jack dør. Olive blir mer sårbar og hjelpeløs jo eldre hun blir. Hun hater det. Hun er også overrasket over at livet hennes nærmer seg slutten. Hun får en skrivemaskin, og skriver ned minnene sine. Det siste hun skriver, er «Jeg har ingen aning om hvem jeg har vært. Sant å si skjønner jeg ingenting».

Olive reflekterer mye over både livet og seg selv. Her er mye klok selvinnsikt og livsvisdom, og hvordan lever man et ærlig liv? Olive dømmer seg selv hardt. Hun er likevel ei dame med mye humor og selvironi, det er mye å le av her. Men aller mest-hun er ei dame man blir utolig glad i.

Dette er en frittstående oppfølger av E. Strouts første bok om Olive: «Olive Kitteridge». Du trenger ikke å ha lest den første boka for å ha like stor glede av denne som meg.

Similar titles from the collection

Search

Language

Account