Bildebokstips fra studentene barnehagelærerutdanninga USN, campus Drammen

Lillesøster spiser frokost
View title Debug

Lillesøster spiser frokost

Tror du bare voksne kan ha dårlig start på dagen? Nei! Da tar du nemlig feil! Til og med barn kan ha dårlig start på dagen, og om du lurer på hvordan det er så bør du ta en titt i denne spennende boka som handler om dette!

Bildeboka «Lillesøster» handler om en liten jente som våkner opp en morgen med dårlig humør. Hun nekter å spise frokosten som ligger klar på bordet. Handlingen foregår på kjøkkenet, der hele familien er tilstede rundt frokostbordet. Gjennom boka så endres humøret til lillesøster.

Mulighet for gjenkjennelse og identifikasjon kommer frem i boka, med tanke på at alle kan kjenne seg igjen i å våkne opp med feil fot og nesten alle spiser frokost. Vi drar også til barnehagen, skolen og jobben dette er også noe alle kan kjenne seg igjen i.

Humor og spenning kommer også frem i boka, spenningskurven stiger når lillesøster velter melkeglasset sitt, pus slikker opp all melken og mamma gir brødskivene til lillesøster bort til fuglene. Frokosten til lillesøster blir mindre og mindre og vi begynner å lure på om det blir igjen noe frokost til lillesøster. Humor kommer frem når musen får den siste brødskivesmulen.

Denne bildeboka er en god barnebok med tanke på at den er lett å forstå og tolke og barn kan kjenne seg selv igjen i handlingen. Vi velger å gi den terningkast 4 ettersom at boka er ganske lettlest og illustrasjonene henger sammen med teksten.

Similar titles from the collection

Search the catalogue

Language