Alt er ok - Ebba Eiring Schjølberg
View title Debug

Alt er OK : ungdomsroman

Oda har vært utvekslingsstudent i Oklahoma i ett år. Denne boka er fortellingen om det spesielle året. Året starter med hjemlengsel og ensomhet og ender med sorg over å måtte forlate stedet, skolen, de nye vennene og ikke minst kjæresten.

Oda blir gradvis kjent med en helt annen kultur. Det er så mye som er forskjellig fra Norge. Kulturen er preget av dobbeltmoral og fordommer. Oda får se på nært hold hvor vanskelig det kan være å være homofil. «Den amerikanske drømmen eksisterer ikke», sier homofile Mason.

En amerikansk ungdom kjører bil som 16 åring. Det er et helt liv i og rundt de bilene. Offentlig transportmidler fins nesten ikke. Oda blir sjokkert over at skolen har innsamlingsaksjoner for hjertesyke barn i nærmiljøet. Familier som ikke har råd til helseforsikringer får ikke den behandlingen de trenger.

Boka er en veldig spennende innføring i unge amerikaneres liv, samtidig som det er en fin fortelling om det å finne nye venner, bli forelska, finne et fellesskap.

«Vi gjorde alt som kjærester gjør, men vi var ikke kjærester. Vi var bare to mennesker som snart skulle bo på hver sin side av kloden, uten å vite om vi kom til å se hverandre igjen», tenker Oda.

For når året i Oklahoma er over må hun forlate alt og reise hjem til Norge.

Det er ikke lett.

Similar titles from the collection

Search

Language

Categories Navigation