angle-left Bjørn Esben Almaas - Den gode vennen
View title Debug

Den gode vennen

Dette er en helt spesiell barndomsskildring.

Alle har noe de bærer med seg fra barndommen og inn i voksenlivet. Den gutten det handler om her har med seg skygger av ubehagelige opplevelser fra da han var barn. Den vonde følelsen av å være redd hele tida.  Om å være nummer tre i en venneflokk, om å bli holdt utenfor, bli erta og så kjenne på dette store sinnet over urettferdigheten i det.  Det blir vonde misforståelser og ting han ikke tør, kan eller vil si. Så dukker det en annen gutt opp, kalt Mutt. Han er yngre enn hovedpersonen og vil gjerne være en venn og en støttespiller.

Noe han aldri får hverken anerkjennelse eller respekt for. Når hovedpersonen som voksen treffer igjen Mutt blir det et ubehagelig flash back til det som skjedde i barndommen. Dårlig samvittighet og skamfølelse blander seg med grums fra dypet av en barndom.

 Det blir intenst og nesten uhyggelig når barndommen sniker seg inn i småbarnsfarens liv. Øyeblikk fra et liv som blir formidla så overbevisende og så godt observert at de ikke glemmes med det første. Det er glitrende gjort.

Det er en grunn til at denne romanen er nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Similar titles from the collection

Search

Language

nb-no sv-se en-gb

Categories Navigation