angle-left Hvordan lager man en baby?
View title Debug

Hvordan lager man en baby?

Den ubehagelige samtalen kommer før eller siden, og boken til Anna Fiske er både forklarende og illustrert – med velvalgte ord – humor og tidsforløp. Fokus på hvert aspekt fra unnfangelse, til forskjeller, og samtykke. Fiske ufarliggjør et høyst aktuelt tema, og åpner for nye samtaler og perspektiver både hos barn og voksne.

Boka har et klart barneperspektiv på et voksent tema, godt illustrert og forklart med bilder og fortellermåten er tydelig.

Boken vekker spenning med sitt tabutema, som kan være både fremmed og uvant. «Hvis det er en mamma og en pappa, fører de inn pappaens penis i mammaens skjede. Da er de så tett sammen som mulig.» Lyder boken og følger med en illustrasjon av en mann og en dame med underliv med teksten «Velkommen inn!» Ett av mange eksempler på den usjenerte fremstillingen av samleie.

Innledningsvis åpner boken med «du har en gang vært en baby» og gir barna mulighet til å reflektere over hvordan dette blir til, noen barn kan kanskje også kjenne seg selv eller søsken igjen.

«Voksne som er forelsket, vil være så nære hverandre som mulig». Vi vil uten tvil anbefale boken i barnehager, her vil barna få et ufarlig innblikk i temaet, og kan få erfare andre ord på kroppsdeler og handlinger så også de kan formidle om de skulle bli utsatt for noe lignende. Ordene brukt i boken har fokus på gjensidig vilje, kjærlighet og forskjeller.

Similar titles from the collection

Search

Language

nb-no sv-se en-gb

Categories Navigation