angle-left Tor Arve Røssland - Kodeord overlord
View title Debug

Kodeord Overlord

Henry bor i London og fyller 10 år når 2. verdenskrig bryter ut.

Blitzkrigen over London er uhyggelig skildra. Vi kan kjenne på den fæle redselen og den grusomme lyden av flyene som kommer lavt innover byen. Gassmasker, lukt av brann, panikk.

Foreldrene til Henry jobber på et sykehus og under et bombeangrep på sykehuset blir faren til Henry drept. Han og mange andre barn som bor i London blir evakuert til den vesle byen Effingham litt utenfor London.

Henry har akkurat mistet faren og må skilles fra moren. Han sørger og han savner. Han har heldigvis bestevennen Elliot med seg og får bo hos læreren fra gamleskolen.

I Effingham blir Henry i fire år. På slutten av oppholdet, i 1944, kommer en stor styrke amerikanske soldater til Effingham og oppretter en base der. De forbereder det som kommer til å bli D dagen, invasjonen av Normandie. Henry på 14 verver seg som frivillig i the Army Cadet Force, AFC. Han har stor fascinasjon for det soldatene gjør. Ikke alle i den vesle byen er vennlig innstilt mot de amerikanske soldatene og heller ikke mot de evakuerte barna.

Læreren som Henry bor hos ber Henry samle inn ord han hører. Han lager kryssord til ei avis og trenger hjelp med nye ord.

Herfra føres vi inn i en spionhistorie som er basert på en sann historie. Kodeordene til de amerikanske soldatene blir røpet og satt inn i disse kryssordene. Henry blir deltager i et spennende drama som innebærer hemmeligheter, misforståelser, avhør og utrygghet.

Similar titles from the collection

Search

Language

nb-no sv-se en-gb

Categories Navigation