Digitale tjenester

Vi på Drammensbibliotekene tilbyr en rekke digitale tjenester for alle som har lånekort hos oss. På denne siden finner du en oversikt over disse, og en rekke andre nyttige nettressurser.

BookBites og Libby

Les bøker og lytt til lydbøker digitalt med vår app BookBites! Les og lytt til engelskspråklig litteratur med appen Libby!
Mer om e-bøker

PressReader

Gjennom oss og PressReader får du tilgang til 2700 aviser og 1800 blader på 60 forskjellige språk!
Mer om PressReader

FilmBib

På FilmBib.no kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang må du ha et Nasjonalt lånekort.
FilmBib.no

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

På Nasjonalbibliotekets nettsider får du tilgang til en rekke digitale arkiver, deriblant over 250 000 digitaliserte bøker som er fritt tilgjengelig for alle, digitaliserte aviser samt tidsskrift og bilder for å nevne noe.
NB.no

Fjernlån - Biblioteksøk

Gjennom nettstedet bibsok.no kan du søke opp og bestille bøker fra hele landet til ditt hjemmebibliotek. Alt du trenger er et nasjonalt lånekort og PIN-kode. Er kortet ditt registrert ved flere bibliotek er det viktig at du velger riktig hentebibliotek.
Bibsok.no

Det flerspråklige bibliotek

Som låner hos oss har du tilgang til alle DFBs samlinger. Om du har et nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom søket deres og få det sendt til oss.
Søk i DFBs samling

Andre nettressurser

Kildekompasset
Kildekompasset viser hvordan du henviser riktig til kilder, og hvordan du vurderer kvaliteten på en kilde.

Kudos
Kudos er en dokumentsamling og søkeløsning for offentlige kunnskaps- og styringsdokumenter. Her finner du blant annet evalueringer, utredninger, årsrapporter, tildelingsbrev, NOU-er, planer og strategier, samt proposisjoner og meldinger til Stortinget.

Idunn
Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til. Tilgang via bibliotekets PCer eller på vårt trådløse nett.

Verdensbiblioteket
På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Du kan strømme så mye du vil fra Verdensbiblioteket.no, det er ingen begrensninger på hvor mange bøker du kan lese/høre på. 

Bokselskap.no
Les norske klassikere. Helt gratis. Les på nett eller last ned til nettbrett og mobil.

Europeisk kulturarv
Nettside med tilgang til milioner av bøker, malerier, filmer og gjenstander som har blitt digitalisert. Bidrag fra flere tusen europeiske arkiv, bibliotek og museum.

 

Search the catalogue

Language