«Alle så en katt» av Brendan Wenzel
View title Debug

Alle så en katt

HVORDAN SER EN KATT UT? 

Dette er en bok som handler om hvordan en katt ser ut fra ulike øyne. Den er morsom og er lett å lese.

Denne boken er en bildebok for barn. Den handler om en katt, som blir sett fra ulike synsperspektiv. Katten er hovedpersonen og handlingen befinner seg rundt omkring i verden.  Den viser ulike syn på hvordan en katt ser ut fra ulike øyne. Barna blir kjent med forskjellige dyr, som alle ser katten ulikt. Katten endrer seg med tanke på hvem som ser den.

Bildene fortelle mer enn bare teksten. Gjennom bilder gir katten forskjellige uttrykk når katten møter de forskjellige dyrene. Dyrene ser på katten som redd, glad, overrasket, forskrekket, sulten, sint og nysgjerrig. Det finnes også omsorg i boken, dette er for eksempel når katten koser med barnet. Denne boken har et klart barneperspektiv. Den er stor, har store tydelige bilder, den er lettlest. Fargene er innbydende og den har lite tekst.  

Gjennom boken er det gjenkjennelser som er tydelige, da katten er på hvert bilde, teksten repeterer seg selv. Teksten gjentar seg på slutten, slik at barna får høre det samme en siste gang. Når katten ser seg selv i speilbilde, er dette noe fremmed og uvant for katten.

Fortellingen og teksten henger sammen og gir spenning og humor. Humor er det når musen er redd for katten, men så er også katten redd for de større dyrene.

Hver eneste side av boken har mange forskjellige farger. Dette er som sagt en bildebok så bildene må tolkes. Dette fører til at barna lærer mange nye ord, og blir kjent med de omgivelsene som er i boken. Det er mange gjentagelser og hverdagslige ting man møter i denne boken, som for eksempel natur, dyr, farger osv.

For at boken skal bli mer interessant for barna er det viktig med høytlesning og peking på de forskjellige figurene og være spørrende mot barna. Dette gir også barnet mulighet til språkutvikling. Så gjennom høytlesning kan voksne la barna undre seg, diskutere og gi barna muligheten til å utvikle sin egen fantasi. Spørsmål fra barna kommer også inn her. Boken gir barna mulighet til grammatikk da de lærer ordene en hund, en katt, et barn.

I og med at dette er en bildebok, er det lite tekst. Teksten forteller bare hva man ser. Så det er viktig å tolke den sammen med barna. Et bilde sier mer enn ordene. I denne boken er det bildene som fortolker teksten.

Boken egner seg mest for de aller minste da dette er en bildebok. Dette er en lettlest bok, så den vil ikke være så interessant for de eldste barna. Vi mener at dette er en bok som fint kan brukes i barnehagen.

Similar titles from the collection

Search

Language