«Full fart, Mamma Mø» av Jujja Wieslander
View title Debug

Full fart, Mamma Mø

Jeg vil ha mer fart! Kra! Kråka liker racerbåter!!

«Kråka tegnet og tegnet. Til slutt hadde han hele bordet fullt av skisser. Det så ut som tegninger av en båt... En racerbåt.»

Hvem sier at kuer bare kan sitte under et tre og spise gress? I boken Full fart, Mamma Mø møter vi kua Mamma Mø. Hun er ute og dykker, leker med barkebåter og er venn med en kråke. Kråka liker fart og spenning. Barkebåt, robåt og seilbåt går altfor sakte! Kråka må ha en racerbåt.

I boken blir vi kjent med Mamma Mø og kråka som er to vidt forskjellige karakterer. Mamma Mø er en rolig sjel og tar dagen rolig, men er også veldig nysgjerrig. Kråka er vill, spenningssøkende og rastløs. Vi føler at disse to utfyller hverandre med både spenning og omsorg. Dette er to ytterpunkter som vi også ser i alle barnegrupper også mennesker generelt. Dette kan både appellere til voksne og barn.

Illustrasjonene i boken er veldig uttrykksfulle og har til tider en-til-en-forhold til teksten. Men vi fant noen oppslag der illustrasjonene beskriver mer enn det teksten beskriver. Et eksempel er der illustrasjonene viser at kråka fyker rundt for å planlegge racerbåtprosjektet i sitt eget kråkehjem. Teksten forklarer bare hva han finner frem, linjal, blyant, men ikke kaoset dette medfører. Dette oppslaget er også en kontrast til resten av boken som foregår ute i mer rolige omgivelser. Humor går igjen i alle illustrasjonene gjennom boken, det at dyr har på seg solbriller, dykkerbriller og drikker kaffe. I tillegg er det noen morsomme kommentarer. Eksempel; «Si hei til fiskene. Napp meg i fjøra!» Illustratøren er flink til å formidle forfatterens budskap, når vi leser at kråka fløy opp som en fyrverkeripinne, kan vi med hjelp av illustrasjonen følge kråkas akselerasjon opp i lufta og tilbake med et dunk når han treffer brygga.

Historien går ganske langsomt fremover. Til man kommer halvveis i boken da begynner spenningen å stige, før boken får en rask avslutting der kråka flyr hjem til kråkeskogen, mens Mamma Mø står i vannkanten å roper «ses i morgen».

Dette er bok nr. 12 i serien om Mamma Mø, vi anbefaler denne boken for en hyggelig leseropplevelse med barn. 

 

Similar titles from the collection

Search

Language