«Julia legger seg» av Eva Erikson og Lisa Moroni
View title Debug

Julia legger seg

Sjarmerende fremstilling av en legge-situasjon

«Denne karismatiske og friske boken tar for den vanligvis så krevende legge-situasjonen både barn og voksen kan oppleve som lite fristende, og gjør det til en humoristisk og spennende reise.»

Pappa sier at det er leggetid for Julia. Som barn flest vil ikke Julia legge seg. Pappa bruker psykologiske triks for å skape en trang hos barnet slik at hun ønsker å vise at hun kan. Med dette kommer vendepunktet i boka. Nå vil Julia vise hva hun mestrer og fra nå er hun med på hele kveldstellet før hun legger seg trygt i sengen med en nattafortelling fra pappa. Gjennom boka får pappaen til Julia fram hvordan dagen til Julia har vært ved at han poengterer at for eksempel beina var trøtte fordi hun har hoppet i hoppeslott denne dagen. Det kommer en overraskende avslutning hvor Julia reiser seg i sengen og roper etter brødskive i det faren er på vei ut. Selv om det i boka er en overraskende slutt, er det i det virkelige liv en klassisk avslutning på en legge-situasjon med et barn.

Boka handler om en hverdagslig situasjon som er lett gjenkjennelig for barna. Bildene har mange interessante detaljer som fanger barnets interesse. Fargene og detaljene appellerer til barn. Bildene har potensiale til at barnet kan utforske og studere dem. Forfatteren opprettholder spenningen i boka gjennom unike detaljer som går igjen på hvert bilde og skaper en helhet og en interessant historie hvor barnet kan leve seg inn i flere aspekter ved bokas innhold. For eksempel er Julias hund, Soda med i bildet på hver side, men har forskjellige plasseringer og gjør forskjellige aktiviteter underveis.

Både barn og voksen kan identifisere seg med handlingen. Dette skaper grobunn for meningsfull litterær opplevelse sammen.

Det er humor både i bilde og tekst, for både barn og voksen. Faren bruker humor for å gjøre leggetid-seansen til en morsom og interessant tid for barnet. Avslutningen er både spennende og humoristisk.

Boken har to hovedpersoner enhver forelder og datter/sønn kan gjenkjenne seg i. En birolle er hunden som på en diskré måte er med gjennom hele boken. Selv om denne har en birolle blir den en av de mest interessante å følge med på.

I boka er det bilder som fortolker teksten. Det er bare et par setninger på hver side. Og resten blir fortalt gjennom bildene. Hva som blir fortalt på bilde kan gi et større innblikk i hva Julia gjorde i løpet av dagen. Et eksempel er på side 23 der man kan se hva Julia har sett i løpet av dagen. Det står ikke i teksten, men blir vist i form av bilder.

Her får du en servert en koselig fortelling når en liten jente og hennes far skal håndtere en legge-seanse. En humoristisk og munter vridning på en gjenkjennelig situasjon. Detaljrike og barnevennlige tegninger som inspirerer til videre utforskning og fantasibruk. Vi anbefaler denne boka til alle småbarnsforeldre og barnehager. Passer ypperlig til å lese før leggetid eller hvilestund i barnehagen.

 

Similar titles from the collection

Search

Language