angle-left Arminuta av Di Pietrantonio, Donatella
View title Debug

Arminuta : den hjemvendte

Arminuta er snart 14 år da hun en dag uten forvarsel blir sendt tilbake til de de forteller henne er hennes egentlige foreldre. Arminuta prøver å finne ut hvorfor hun ikke kan få bo der hun har bodd hele livet. Fortvilelsen, savnet, alle spørsmålene hun ikke får svar på. Det er hjerteskjærende, brutalt og sjokkerende.

Fra et velstandsliv i en by ved havet i Italia kommer hun nå til et fattig hus i en liten landsby lenger inn i landet. I familien hun kommer til er det en yngre søster, Adriana, omtenksom og veslevoksen, en mindre begavet lillebror og to storebrødre. Den ene ufordragelig. Den andre, Vicenzio er vakker, fascinerende og forbudt.

Foreldrene er slitne, stumme og kjærlighetsløse. Vi som lesere er der midt i det. Føler det helt på kroppen alt sammen. Fattigdommen og kampen for å overleve. De naturtro beskrivelsene av all skitten og alle luktene. Og noen helt fantastiske personskildringer. Vi blir både frastøtt av og glad i disse menneskene.

Dette er en helt bemerkelsesverdig fortelling. For alle som vil lese sanselige og storslagne fortellinger fra Italia. Det gjenkjennelige og ekte. Det rå livet i alle sine fasetter. Og etterhvert får vi også oppklart det mystiske i hvorfor Arminuta ikke lenger får bo hos de hun kaller foreldrene sine. Donatelle Di Pietrantoni går Elena Ferrante en høy gang.

Similar titles from the collection

Search

Account

Language

nb-no sv-se en-gb