angle-left Burning
View title Debug

Burning

Ikke til å bli forvekslet med den norske filmen “Børning”, “Burning” er en mystisk sør-koreansk thriller basert på novellen “Brenne Låver” av Haruki Murakami. Filmen følger tett hovedpersonen Jong-su som vi fort forstår lever en ganske stakkarslig tilværelse med drømmer om å bli forfatter. På jobb møter han energiske og idealistiske Shin Hae-mi som påstår hun er en tidligere bekjent. Romantiske følelser blomstrer og Jong-su blir barnepasser for Hae-mis katt mens hun drar på tur til Afrika for å finne seg selv. Ved hjemkomsten har Hae-mi med seg en ny venn; rike, attraktive og enigmatiske Ben med en forkjærlighet for å brenne ned drivhus.

Chang-dong Lee er tidligere forfatter og er her både regissør og manusforfatter. Med “Burning” har han skapt et mesterverk av en film med et tankevekkende manus helt utenom det vanlige. I kjent sør-koreansk stil er filmen makeløst skutt med klipp og bilder som alle virker eksepsjonelt nøye planlagt og regissert. Veiledet av et atmosfærisk lydspor bygger filmen sakte en eskalerende følelse av usikkerhet og spenning.

Skuespillet er gjennomgående strålende men Ben, spilt av Steven Yeun fra The Walking Dead, gjør spesielt inntrykk. Filmen er gjennomgående tvetydig, men gir deg akkurat nok til å forme dine egne tolkninger. Denne sitter igjen lenge etter rulleteksten og blir bare bedre jo mer man tenker over den.

Similar titles from the collection

Search

Account

Language

nb-no sv-se en-gb