angle-left Legenden om Sally Jones av Wegelius, Jakob
View title Debug

Legenden om Sally Jones

Jakob Wegelius: «Legenden om Sally Jones» og «Morderens ape».

Dette er to fantastiske bøker og må leses i sammenheng. Det vil si at man må lese «Legenden om Sally Jones» først fordi den danner opptakten til verket «Morderens ape». 

Da gorillaungen Sally Jones blir født en uværsnatt dypt inne i den afrikanske regnskogen for over 100 år siden blir det spådd at hun kommer til å rammes av mange ulykker i fremtiden. Og hun får et vanskelig liv – helt til hun får hjelp av Chiefen (Henry Koskela) – en sjømann som ansetter henne som mannskap på båten sin.

I neste bok befinner vi oss i Portugal (i Lisboa) og Sally og Chiefen jobber fremdeles sammen, helt til Chiefen blir beskylt for å ha myrdet en mann og havner i fengsel. Nå blir Sally Jones «morderens ape» og må gjøre alt hun kan for å bevise hans uskyld. Det tar henne rundt om i verden og det skaffer henne uventede vennskap. For det er vanskelig å bevise noens uskyld når man er en gorilla. 

Dette eventyret bare fortsetter og fortsetter og ja boken er tykk – hele 525 sider, men hvilken historie! Det er en bok som sitter i deg lenge etterpå og du føler også en trang til å dra de stedene i verden hvor boken tar deg. Den er ypperlig til høytlesning og til egenlesning for de som ønsker bøker som ikke skal slutte… her kunne jeg godt lest 525 sider til. Fra ca. 12 - 100 år.

Om forfatteren; Jakob Wegelius er en svensk forfatter illustratør og vant Augustprisen for «Legenden om Sally Jones» og Nordisk Råds barne og ungdomslitteraturpris for «Morderens ape».

Similar titles from the collection

Search

Account

Language

nb-no sv-se en-gb