angle-left Udyr av Tofte, Kristine
View title Debug

Udyr

«Udyr» kan ifølge ordboka bety enten farlig beist, eller grusomt menneske. Den nye predikanten i bygda, Ole Matsen, har sin klare oppfatning om hvem som passer til den beskrivelsen: bonden Agnar Bru, som bor alene på en øde gård.

I bygda bor også Amund, en skolelei femtenåring. For å forbedre karakterene, foreslår læreren at han skal få seg praksisplass på gården til Agnar Bru, for å få litt arbeidserfaring. Motvillig stiller Amund opp, han tenker at det hvert fall ikke kan være verre enn skolen. Han får innføring i hvordan stelle blant andre hesten Sleipner og kua Audhumbla, og i tillegg formaning om ikke å røre en spesiell bøtte med epler. Oppglødd av å få hjelp på gården, stikker Agnar av gårde på ferie, og lar en forfjamset Amund være alene med dyrene.

Amund er ikke alene lenge, for selveste Ida fra klassen kommer innom, og da får Amund hvert fall en grunn til å bli. Men, Ida vet jo ikke om eplene! Så når hun gir et eple til Sleipner, får det gamle øket bokstavelig talt bein å gå på, og handlingen eskalerer i galopperende fart.

Nå blir det en kamp mellom hittil ukjente krefter, og bygda finner ut at Agnar Bru er mye mer enn en gammel sullik på en øde gård med vanskjøttede dyr.

Similar titles from the collection

Search

Account

Language

nb-no sv-se en-gb