Odinsbarn - Siri Pettersen
View title Debug

Odinsbarn

«Odinsbarn» er første bok i fantasyserien «Ravneringene» av Siri Pettersen. «Ravneringene» er sterkt inspirert av norrøn mytologi og norrønt språk. Norrønt er språket som man snakket i vikingtida og middelalderen i Norge, og som ble til norsk etter hvert.

Hovedpersonen i boka heter Hirka. Alle andre i Hirkas verden har hale og kan få kontakt med noe som kalles evna, som er en slags kraft i naturen. Hirka skiller seg veldig ut fordi hun er haleløs og ikke kjenner et fnugg av evna. Fosterfaren hennes har sagt til henne at det er fordi ulver spiste halen hennes da hun var baby, før han reddet henne en vinterkveld. Sjokket blir derfor stort da hun får vite at grunnen til at hun ikke har hale er fordi hun er et menneske, et av de mest fryktede vesenene i verden!

Det viser seg at hun har blitt brakt inn i denne verden fra en annen verden, og den som gjorde det er villig til å gjøre alt for å skjule sine hemmeligheter, til og med å drepe Hirka.

Noe av det som er spennende med Hirka er at hun er ikke "utvalgt" og har ingen spesielle krefter, sånn som mange i fantasybøker har. Hun er annerledes nettopp fordi hun mangler de kreftene alle andre har. Men kanskje kan det at hun har røtter i flere verdener være det som gjør at hun kan redde dem alle?

«Odinsbarn» handler om det å være annerledes, og å føle at du ikke hører til noe sted. Den handler også om å være tro mot den du er, og stole på at det er nok. Også er det en skikkelig spennende historie, så klart!

Similar titles from the collection

Search

Language