«Sommerlys, og så kommer natten» av Jón Kalman Stefánsson
View title Debug

Sommerlys, og så kommer natten

En utrolig sjarmerende fortelling fra et bitte lite lokalsamfunn på Islands vestkyst. Det er i utgangspunktet helt dagligdagse skildringer av livet som går sin gang på dette lille stedet uten de store begivenhetene, men samtidig er det veldig mye som skjer i det små – i husene – på arbeidsplassene – på festene osv.

Vi blir vitne til mye elskov og lidenskap blant innbyggerne i bygda, både hjemme og på fest på lokalet. Ved siden av redselen for ensomhet og død, er kropp, kjønn og erotikk de viktigste drivkreftene i boka. Boka rommer en livsbejaende anbefaling om å gripe livet og vi får mye livsvisdom og undring over livets mysterier – beskrevet på en betagende måte.

Forfatteren har en kjærlighet og godhet for disse folkene som alle strever med sitt og får livet til å funke på et vis om enn på  forskjellige måter. Boka er herlig forfriskende og fortalt på en utrolig fin måte – med mye humor. Jeg sitter stadig og humrer. Kalmans varemerke er et poetisk språk, boblende fortellerglede, underfundige personer og den særegne islandske stemning mellom menneske og natur.

Jeg ble bare sugd inn i denne historien og lot meg begeistre.

Similar titles from the collection

Search

Language