Lyden av fjell av Evelid, Cathrine
View title Debug

Lyden av fjell : roman

I denne boka blir vi kjent med Jon som har pappaperm. Med en datter på 11 måneder og en sønn på 4 og et halvt år.

Synsvinkelen ligger hos Jon. Som lesere kommer vi helt nært på tankene og følelsene hans. Og vi skjønner at han sliter med et sinne som han hele tide må kontrollere.

Vi forstår gradvis at det er noe i fortida til Jon. Noe tungt han bærer på. En voldsepisode flere år tilbake i tid. Han har stadige flashbacks til det som skjedde den gangen. En russebuss i en kjeller, en dynamittladning og en vekter som dukker opp når han ikke skal. Alt som blir helt feil.

Jon er livredd for at noen skal kjenne ham igjen. Overskriftene i avisa den gang. «Jeg veit hvem du er» pleide folk å si. Han bærer rundt på en dirrende streng av redsel hele tida. For ikke å klare det, for å ikke strekke til, for ikke å være god nok far. Vi kjenner så intenst på stresset og kaoset inne i Jon. Føler med ham. Ser hvordan han sliter. Vi venter hele tida på smellet, på katastrofen.

Det er dirrende, voldsomt, angstfylt og kaotisk. Men det er heldigvis lommer av lys og håp her.  

Alt det slitsomme og mørke, men også de små tingene som gjøre livet verdt å leve klarer denne forfatteren så fint å formilde. Slutten er til å bli glad av, tross alt.

Similar titles from the collection

Search

Language

Account