Asset Publisher

Ingvar Ambjørnsen - Ingen kan hjelpe meg
View title Debug

Ingen kan hjelpe meg : en lesereise med Elling

Vi kjenner godt Elling fra før og det er hyggelig å møte ham igjen. Denne gangen skal han lese Michel Houellebecqs roman «Lanzarote» og formidle sine tanker og refleksjoner i bokform. Han gjør det av kjærlighet til litteraturen og han skal lese et kapitel hver dag.

Houellebecqs bok handler om en ensom fyr som drar til Lanzarote for å feire nyttår i mangel av andre planer for nyttårsaften. Der treffer han flere personer som han er sammen med bl.a. et lesbisk tysk par som inviterer til samvær og mere til.

Det viser seg at hovedpersonen i boka likner ganske mye på Elling selv og dermed er det duket for action. Elling trer rett og slett inn i romanen han skal analysere og blander fiksjon og virkelighet. Elling er kongen i frokostsalen, deltar på happy-hour og spiser Lanzarote-kotelett til middag alene på Grefsen.

En dag Elling har en prat med sin «hybelvertinne» Hannelore, kommer har til å nevne at han leser en bok fra Lanzarote. Hun blir veldig interessert siden hun var der på bryllupsreise og vil så gjerne låne boka. Dermed får Elling store problemer, siden det viser seg at boka er av ganske så frigjort kaliber med mange sexscener mellom Michel og det tyske paret. Han synes at dette passer veldig dårlig for en gammel dame og skjønner ikke hvordan han skal komme seg ut av situasjonen.

Historien er sjarmerende og vi blir gjerne med på Ellings reise. Her er mye lun humor og funderinger om livet i kjent Elling-stil.

Similar titles from the collection

Search

Language