1cee92bb-753e-48cd-8402-70dab033e681
Verden som var min. Bind 3, Åttitallet
Verden som var min. Bind 3, Åttitallet
Author: Bjørnstad, Ketil
Publication year: 2017
Language: Norwegian Bokmål
Media class: Audio book
Category: Fiction
Publisher: Lydbokforl.
ISBN: 978-82-421-7353-9
Audience: Adult
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
Loading...
Description:
"Sekstitallet" er Bjørnstads egen historie satt opp mot den tiden han levde i. Handlingen er lagt til 1960-årene, en tid preget av frykt for atombomben, undergang, frigjøring, studentopprør, og forfatterens eget farvel med barndommen og oppveksten som har formet han. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Yngstesønnen Ketil formes av både storpolitikk, og morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ketil er full av drømmer og sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han leter etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han ikke må delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter. "Sekstitallet" er første bind i en romansyklus som omhandler tiårene fra 1960 og frem til i dag
Ved inngangen til 1970-årene er Ketil atten år. Den unge mannen sliter med overvekt, ulykkelige forelskelser og tvil rundt sine evner som pianist. Men så møter han Ole Paus, en venn som blir et fast holdepunkt i en omskiftelig tid. Den fem år eldre Paus bidrar til at Ketil går bort fra sin klassiske pianistskolering og blir en kreativ komponist og musiker med sterk inspirasjon fra både jazz og rock. Samtidig kvitter han seg med flere titalls kilo og gamle kjernefamilieverdier. Dette er en roman om opprørets tiår, en ung manns læring og løsrivelse, forelskelser og vennskap, tilhørighet og svik. "Syttitallet" er andre bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Tredje bind i Ketil Bjørnstads selvbiografiske krønike om vår nære fortid handler om jappetidas tiår og opprørsidealene som forsvant. Ulykker, attentater og hendelser i forfatterens eget liv, gir ham personlige problemer, både i forhold til sin egen kropp, sitt kunstneriske arbeid og til menneskene rundt ham. Den kalde krigen blusser opp igjen, og mareritt-høsten 1983 står verden nok en gang på randen av atomkrig. Året etter arresteres byråsjef Arne Treholt, siktet for spionasje. Bjørnstads engasjement i saken får etter hvert konsekvenser for hans eget liv, og den idyllen forfatteren dyrket og trodde på gjennom store deler av syttitallet, er nå fullstendig forsvunnet. Svik, løgn og utroskap blir sentrale elementer i en fortelling som igjen ligger tett opp til historiske hendelser, blant annet Berlin-murens fall. I enda større grad enn i de to første bindene, kretser forfatteren rundt både verdens og sine egne, moralske dilemmaer
Åttitallet: tiåret hvor opprørsidealene svinner hen og jappetida tar over. Den kalde krigen blusser opp igjen, og høsten 1983 står verden nok en gang på randen av atomkrig. Så arresteres Arne Treholt for spionasje. Ketil Bjørnstad blir svært engasjert i saken, noe som får konsekvenser for hans eget liv. Han sliter i tillegg med problemer knyttet til sin egen kropp, sitt arbeid og menneskene rundt ham. Svik, løgn og utroskap er sentrale elementer i fortellingen, som i likhet med de to foregående bøkene ligger tett opp til historiske hendelser. 'Åttitallet' er tredje bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Ironiens og grusomhetens tiår? Kanskje det. Ketil Bjørnstad skriver om en verden der gamle paradigmer på nytt er i oppbrudd, gjennom sin personlige linse. Han flytter tilbake til Oslo etter mange år på Sørlandet, noe som kaster om kull hele livet, og prøver å finne tilbake til C. uten å møte løgn og bedrag på nytt. På verdensscenen ser han Sovjets oppløsning og Balkan-krigens utbrudd. I søkelyset står også Bill Clinton, Arne Treholt og forleggeren William Nygård - Bjørnstads venn - som skytes da han utgir Salman Rushdies 'Sataniske verk' på norsk. Da årtusenet nærmer seg slutten, fornemmer Bjørnstad at undergangsstemningen brer seg i Vesten, samtidig som man er opptatt med å feste grepet om den teknologiske nyvinningen Mobiltelefonen. 'Nittitallet' er fjerde bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Sekstitallet er Bjørnstads egen historie satt opp mot den tiden han levde i. Handlingen er lagt til 1960-årene, en tid preget av frykt for atombomben, undergang, frigjøring, studentopprør, og forfatterens eget farvel med barndommen og oppveksten som har formet han. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Yngstesønnen Ketil formes av både storpolitikk, og morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ketil er full av drømmer og sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han leter etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han ikke må delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter. Sekstitallet er første bind i en romansyklus som omhandler tiårene fra 1960 og frem til i dag
Ved inngangen til 1970-årene er Ketil atten år. Den unge mannen sliter med overvekt, ulykkelige forelskelser og tvil rundt sine evner som pianist. Men så møter han møter Ole Paus, en venn som blir et fast holdepunkt i en omskiftelig tid. Den fem år eldre Paus bidrar til at Ketil går bort fra sin klassiske pianistskolering og blir en kreativ komponist og musiker med sterk inspirasjon fra både jazz og rock. Samtidig kvitter han seg med flere titalls kilo og gamle kjernefamilieverdier. Dette er en roman om opprørets tiår, en ung manns læring og løsrivelse, forelskelser og vennskap, tilhørighet og svik. Syttitallet er andre bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Åttitallet: tiåret hvor opprørsidealene svinner hen og jappetida tar over. Den kalde krigen blusser opp igjen, og høsten 1983 står verden nok en gang på randen av atomkrig. Så arresteres Arne Treholt for spionasje. Ketil Bjørnstad blir svært engasjert i saken, noe som får konsekvenser for hans eget liv. Han sliter i tillegg med problemer knyttet til sin egen kropp, sitt arbeid og menneskene rundt ham. Svik, løgn og utroskap er sentrale elementer i fortellingen, som i likhet med de to foregående bøkene ligger tett opp til historiske hendelser. Åttitallet er tredje bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Åttitallet: tiåret hvor opprørsidealene svinner hen og jappetida tar over. Den kalde krigen blusser opp igjen, og høsten 1983 står verden nok en gang på randen av atomkrig. Så arresteres Arne Treholt for spionasje. Ketil Bjørnstad blir svært engasjert i saken, noe som får konsekvenser for hans eget liv. Han sliter i tillegg med problemer knyttet til sin egen kropp, sitt arbeid og menneskene rundt ham. Svik, løgn og utroskap er sentrale elementer i fortellingen, som i likhet med de to foregående bøkene ligger tett opp til historiske hendelser. "Åttitallet" er tredje bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Ironiens og grusomhetens tiår? Kanskje det. Ketil Bjørnstad skriver om en verden der gamle paradigmer på nytt er i oppbrudd, gjennom sin personlige linse. Han flytter tilbake til Oslo etter mange år på Sørlandet, noe som kaster om kull hele livet, og prøver å finne tilbake til C. uten å møte løgn og bedrag på nytt. På verdensscenen ser han Sovjets oppløsning og Balkan-krigens utbrudd. I søkelyset står også Bill Clinton, Arne Treholt og forleggeren William Nygård - Bjørnstads venn - som skytes da han utgir Salman Rushdies Sataniske verk på norsk. Da årtusenet nærmer seg slutten, fornemmer Bjørnstad at undergangsstemningen brer seg i Vesten, samtidig som man er opptatt med å feste grepet om den teknologiske nyvinningen Mobiltelefonen. Nittitallet er tredje bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Ironiens og grusomhetens tiår? Kanskje det. Ketil Bjørnstad skriver om en verden der gamle paradigmer på nytt er i oppbrudd, gjennom sin personlige linse. Han flytter tilbake til Oslo etter mange år på Sørlandet, noe som kaster om kull hele livet, og prøver å finne tilbake til C. uten å møte løgn og bedrag på nytt. På verdensscenen ser han Sovjets oppløsning og Balkan-krigens utbrudd. I søkelyset står også Bill Clinton, Arne Treholt og forleggeren William Nygård - Bjørnstads venn - som skytes da han utgir Salman Rushdies Sataniske verk på norsk. Da årtusenet nærmer seg slutten, fornemmer Bjørnstad at undergangsstemningen brer seg i Vesten, samtidig som man er opptatt med å feste grepet om den teknologiske nyvinningen Mobiltelefonen. Nittitallet er fjerde bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.
Optimismen etter århundreskiftet erstattes i dette tiåret av frykt, terrorangrepene 11. september, USA invaderer Afghanistan og verden destabiliseres. Finanskrisen nærmer seg, børsene kollapser og Island går konkurs. Men det er ikke bare ute i verden det skjer store endringer. Også i forfatterens eget liv skjer det store forandringer. Bjørnstad blir far etter mange år som barnløs, familien flytter til Nordstrand, han mister sin nære venn og samarbeidspartner Erik Bye og andre venner svever i livsfare. Samtidig merker han at også noe er fullstendig galt med han selv, og livet får nye utfordringer når han må følge foreldrene sine til sykehjemmet. Omtalen er utarbeidet av BS.
Optimismen etter århundreskiftet erstattes i dette tiåret av frykt, terrorangrepene 11. september, USA invaderer Afghanistan og verden destabiliseres. Finanskrisen nærmer seg, børsene kollapser og Island går konkurs. Men det er ikke bare ute i verden det skjer store endringer. Også i forfatterens eget liv skjer det store forandringer. Bjørnstad blir far etter mange år som barnløs, familien flytter til Nordstrand, han mister sin nære venn og samarbeidspartner Erik Bye og andre venner svever i livsfare. Samtidig merker han at også noe er fullstendig galt med han selv, og livet får nye utfordringer når han må følge foreldrene sine til sykehjemmet. Omtalen er utarbeidet av BS.
Det siste tiåret har Ketil Bjørnstad opplevd å miste begge foreldrene sine. Terrorangrepene 22. juli sender sjokkbølger gjennom samfunnet, og Norges medvirkning til bombingen i Libya preger også krisestemningen rundt destabiliseringen av verden. Bjørnstad frykter for sine nærmeste; hva slags verden skal datteren F. måtte vokse opp i? Han blir nødt til å drøfte sitt eget politiske ståsted i en verden preget av terror, rasisme, klimakriser, og Brexit. Hans gamle elev Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO, og han innser at farens engasjement for fred var forgjeves. 'Siste tiåret' er sjette og siste bind i en romansyklus som omhandler hvert enkelt tiår fra 1960-årene og frem til vår tid. Omtalen er utarbeidet av BS.

Available at:

Loading...
Reviews Be the first to review this title

Other titles by the author

bb254f37-56d0-4e7b-a47e-f0f74bb9b87c
Author: Bjørnstad, Ketil
34131feb-ccad-4350-a7b3-07fc88355259
Author: Bjørnstad, Ketil
54f9de2a-f1e7-49b9-b28b-6a0ab3bccdd0
Author: Bjørnstad, Ketil
27017dc6-8e39-412a-b85a-dbbaa30dfa62
Author: Bjørnstad, Ketil
1da2110b-cb6a-417b-8f16-04744cece785
Author: Bjørnstad, Ketil
6dc1f30e-6f15-4e5c-9575-76804cb35db3
Author: Bjørnstad, Ketil

Similar titles

4be9ab70-2b26-448d-8f59-e01dc1f74010
Author: Petterson, Per
c767b6b8-cef0-4bfd-8d17-96e0908016b3
Author: Langeland, Henrik H.
8e6c6032-072d-43d0-9af4-f97dc79fc3c7
Author: Christensen, Lars Saabye
46c268df-c94a-4da3-83f3-fba6228749ff
Author: Petterson, Per
7f9fda00-8e34-4ca9-9775-70ce4911bc8f
Author: Nesbø, Jo
483e9b71-fea0-494b-8a8a-9f9fc5c1e007
Author: Hislop, Victoria
f369746f-bb0a-498a-8470-4e39f98f30be
Author: Christensen, Lars Saabye
dff55ab3-c352-486b-856e-e3850e33ff30
Author: Christensen, Lars Saabye
dde38fbe-55e5-473e-b427-25eefc25685d
Author: Christensen, Lars Saabye
981737b6-f972-4533-8904-bec7382bdf34
Author: Christensen, Lars Saabye
2fbd3420-1f06-445a-baad-a1a746c0ac1b
Author: Christensen, Lars Saabye
c505a84b-236c-4c0d-a344-bec96280e4e8
Author: Nesbø, Jo
db78726b-26ab-4911-a63c-853687ec1c13
Author: Kjærstad, Jan
8d548306-be1d-4a0c-b4d8-8e58fe68b886
Author: Brekke, Toril
ba41457a-8dd5-428b-a01d-da1d74c8e808
Author: Brekke, Toril
c786c3d5-22ee-4d4e-8550-08ec9b0b3b55
Author: Lahlum, Hans Olav
4c16cecc-ba37-4d84-ac6e-9244fd3b5a4d
Author: Haavardsholm, Espen
8fcfe3d6-ed13-47a5-8e6e-fd164e4e4775
Author: Ambjørnsen, Ingvar
02ec575a-26d6-4108-8ecd-426b3ef987c5
Author: Undset, Sigrid
34131feb-ccad-4350-a7b3-07fc88355259
Author: Bjørnstad, Ketil

Search

Language