«Jenta som reddet julen» av Matt Haig
Vis bok Debug

Jenta som reddet julen

I denne boka blir vi kjent med Amelia, jenta som tror på julenissen og håper på mirakler.

Vi befinner oss i London på midten av 1800 tallet. Moren til Amelia er feier, men hun blir så syk av all soten at hun ikke orker feie mer. Så nå er det Amelia som feier. Det er tungt arbeid. Hun har sendt ønskeliste til Julenissen. Hennes største ønske er at moren skal bli frisk igjen. Men akkurat dette året er det store uroligheter i Nissebo. Julenissen ser aldri Amelias ønske.

Det forferdelige skjer at moren til Amelia dør og som foreldreløs havner Amelia på tukthuset. Det grusomste stedet man kan havne. Sjef for tukthuset er Herr Smyger. Hans eneste lidenskap i verden er å korrigere det som er feil. Han er bare skinn og bein og hat.

På tukthuset feirer de ikke jul. Alt er grusomt. Men nå har julenissen funnet Amelias ønske fra forrige jul. Han vil finne Amelia. For Amelia er den som kan redde julen. Hun har det viktigste av alt. Hun tror på julenissen. Hun tror på magien.

Å finne Amelia og å befri henne fra det tukthuset blir et grusomt spennende, deilig magisk og til tider særdeles morsomt eventyr.

Det handler om å savne noen man er glad i, få nye venner og om hvor utrolig viktig magi er. Mantraet i boka er: "Ingenting er umulig". Det er godt å vite.

Passer for de fra 8 -15 år. Suveren som høytlesningsbok. Riktig god høytlesning! 

Lignende titler

Søk

Språkvelger