Månedens Bøker Januar 2021

«Hvit» - Silje Hansen Flemmen
Vis bok Debug

Hvit

«Livet er liten dings, livet er en stor klump» synger deLillos i en sang.
For Sky og Skare stemmer akkurat denne delen av teksten veldig bra. De to bor og jobber i lag i en verden i gråtoner, og hver dag arbeider de med å sortere dingser, som tyter ut av en merkelig maskin.

Skare sjekker først hver eneste lille dings, og blir den godkjent, putter Sky den i en annen merkelig maskin, som ser ut som en stor puttekloss. Og skulle det komme en dings som har en form som ikke passer noe sted, blir den kastet inn i en tredje maskin, som resirkulerer ubrukelige dingser.

Sky og Skare har orden på alt, og gjør alt til faste tider. Helt til en dag en maskin lager en snodig lyd, og ut tyter det en merkelig, amorf dings med mange farger! Noe slikt har Sky og Skare aldri sett før, og de blir fort enig om at noe slikt er bare er en ubrukelig dings. Men, det viser seg fort at den fargesprakende dingsen gjør et større inntrykk på Sky og Skare enn de hadde regnet med.

«Hvit» er en debutbok, og er skrevet og illustrert av søskenparet Silje og Jannicke. Det er en billedbok om både faste rutiner og likhet, men også om fremmedfrykt og hva som kan skje hvis hverdagen og forutinntatte holdninger blir utfordret.

Lignende titler

Søk

Språkvelger