«Der krepsene synger» Delia Owens
Vis bok Debug

Der krepsene synger : en roman

North Carolina 1969. To gutter finner et lik ute ved det gamle branntårnet i marsklandet.

Marsklandet er et område med lys, der gresset vokser i vannet og vannet flyter inn i himmelen. Skogen er tett, fuktig og mystisk. Den er grønn som smaragder med tåkeslør over. Det er gjengrodde vannveier der, plutselige lysninger og et spennende og rikt dyreliv.

Tilbake til 1952 blir vi kjent med Kya. Hun bor i ei hytte i Marsklandet

Når hun er 7 år drar moren sin vei og kommer ikke tilbake. Søsknene har forsvunnet en etter en. Til slutt er det bare storebroren Jody igjen. Når han også drar er Kya helt alene med Pa, som er en alkoholisert og brutal mann og grunnen til at de andre har reist. 

Når også Pa etter hvert fordufter blir Kya det mest ensomme menneske man kan tenke seg. Marsklandet er hennes hjem. Måkene hennes eneste venner. Hun samler blåskjell og bytter de mot bensin og maiskorn hos Spretten, den fargede mannen som driver den lokale bensinstasjonen og butikken.

Møtet med den noen år eldre Tate blir inngangen til et nytt og fint kapitel i livet til Kya. Dette fine vennskapet utvikler seg til noe mer og Kya som har levd så avsondret fra all menneskelig kontakt åpner opp for gledene i møtet med et annet menneske.

Når Tate en dag forsvinner, lukker hun hjertet sitt igjen. Et liv definert av avvisninger.

Så møter hun Chase og det utvikler seg til et forhold preget av et desperat behov for menneskelig nærhet. Chase utnytter dette behovet på det groveste. Når han blir funnet drept blir mistanken kastet på den mystiske Kya som lever alene inne i Marsklandet og som de vet han hadde et forhold til.

Kya blir arrestert og satt i en celle. Fratatt det hun elsker mest av alt, naturen. Samtidig har hun alle fordommene mot seg. Men det er noen som står last og brast med henne. Og de er de fineste av alle.

Dette er en bok å sluke, ta inn med hele seg, rystes av og å elske.

Lignende titler

Søk

Språkvelger