«Arr» av Auður Ava Ólafsdóttir
Vis bok Debug

Arr

Hovedpersonen er en mann i 40-åra. Jonas har akkurat blitt skilt, han er desillusjonert og har helt mistet livsgnisten. Han vil ikke mer og planlegger å ta livet sitt. For ikke å belaste de nærmeste med å finne ham, velger han å reise av gårde til et ukjent sted. Han drar til et nylig krigsherjet land, ikke navngitt og bestiller rom på Hotel Silence. 

Det er et land i ruiner han ankommer, overalt er det ødelagte bygninger. Hotellet er temmelig forfallent og trenger sårt til en del vedlikehold. Det er spesielle dager for Jonas. Han har kommet til et land med knapphet på alt og det er nesten ingen menn der, de har omkommet i krigen. Menneskene han treffer er til dels traumatiserte av krigen og drømmer om enkle goder og et trygt liv. Hele hans prosjekt om å ta livet sitt kommer i et helt nytt perspektiv. Han endrer seg og finner håp og tro på livet igjen og bistår med reparasjoner, maling og oppussing.

Forfatteren skriver på en fascinerende måte med et vakkert og lekent språk. Temaet er i utgangspunktet mørkt, men det er mye lys og håp her også og underfundig herlig humor.

Forfatteren er islandsk og boka vant Nordisk råds litteraturpris for 2018.

Lignende titler

Søk

Språkvelger