«Åleevangeliet» - Patrick Svensson
Vis bok Debug

Åleevangeliet : fortellingen om verdens mest gåtefulle fisk

Det er mange spørsmål og myter knytta til ålen og dens liv. Hva er en ål egentlig? Er det en fisk, en slange eller et havuhyre? Hvorfor drar de til Sargassohavet for å gyte? Man vet at de drar dit, men ingen har sett en ål i Sargassohavet.

Hvor er forplantningsorganene? Er den egentlig en hermafroditt?

Hvor gammel kan en ål bli? Kan man noen gang møte blikket til en ål? Spiser den mennesker? Det sies at en ål gjennomgår 4 forvandlinger i løpet av et liv. Det fins fortellinger om ål som ble både 90 år og 150 år.

Boka som har fått den fine tittelen «Åleevangeliet» er en fascinerende fortelling om et dyr som blir regna som både gåtefullt, ubehagelig, magisk og mystisk.

Både Aristoteles og Freud var opptatt av ålen. Aristoteles mente at ålen kom som små mark ut av leirjord. Freud prøvde å finne ålens forplantningsorganer uten noengang å lykkes.

I dag er ålens liv trua og i den forbindelse får vi også den utrolige historien om Dronten på Mauritius og sjøkuene i Beringstredet og hvordan de ble utrydda. Dette er boka for alle som elsker bøker av typen «Havboka», «Insektenes planet» og «Hvaleventyret».

Ålens liv er fullt av hemmeligheter. Denne boka tar oss med på et vidunderlig eventyr men å fravriste ålen alle dens hemmeligheter er jeg veldig glad for at den ikke gjør.

Det som gjør denne boka enda bedre er at ved siden av å være en bok om ålen også er en bok om de store spørsmålene i livet.

Lignende titler

Søk

Språkvelger