«Knirkerne» - Tom Fletcher
Vis bok Debug

Knirkerne

Foreldrene dine har sikkert fortalt deg at det ikke er noen monstre under senga di. Det har de rett i, det er nemlig KNIRKERNE som bor under senga di! De er ikke akkurat monstre, men de er sannelig ikke noe særlig hyggelige å ha under senga heller, byllete, skabbete og stinkende som de er…

Da Lucy våkner om morgenen, er moren hennes borte vekk. For noen måneder siden forsvant faren hennes også, så nå er hun helt alene. Hun går ut i byen og oppdager raskt at alle de voksne er forsvunnet. De andre barna jubler, ingen voksne betyr ingen skole, ingen regler, sjokolade til frokost og alt som er gøy. Det blir fort kaos; haier i byens svømmebasseng, dopapir i alle trærne, barn som kjører bil.

Lucy tror først hun bare innbiller seg at det er lyder under senga – det er jo det de voksne alltid sier, ikke sant? – men oppdager så at det er fire motbydelige vesener der. Hun later som hun sover og får høre mye nyttig. De fire er knirkere, de elsker søppel og nå er de på jakt etter Lucys kjæreste eiendel – søppelmannuniformsjakka til faren hennes, en av få ting hun har igjen etter ham. Da det blir lyst og de forsvinner tilbake under senga for å unngå dagslyset, følger Lucy etter ned i knirkernes rike. Dette er starten på et spennende eventyr! Finner hun de voksne og kommer hun seg hjem igjen?

Denne boka er morsom og spennende, med mange fine illustrasjoner. Den passer for alle fra 6-12 år, enten å lese selv eller som høytlesing.

Lignende titler

Søk

Språkvelger