Månedens Bøker Mai 2021

Den lille kyklopen
Vis bok Debug

Den lille kyklopen

Thore Hansen har etter sin debut med Grimaser gitt ut mang en fantastisk bok. Den lille kyklopen er intet unntak og forteller en flott, dog litt bedrøvelig historie. Bildeboken har flotte illustrasjoner, og er i likhet med mange andre Thore Hansen-bøker illustrert av forfatteren selv.

I denne boken blir vi kjent med den lille kyklopen Kyklopa, som bor på en flyvende hval i himmelen. Hun ønsker så gjerne å se et menneske, etter å ha hørt om dem gjennom eventyrfortellinger hele livet. Med eventyrlyst og en liten fløyte legger hun ut på vandring inn i menneskenes verden for å endelig møte de spennende skapningene hun så lenge har ønsket å se. Når hun endelig finner menneskene, går ikke alt etter planen.

Boken har gode skildringer av global oppvarming, og fungerer godt som utgangspunkt i en prat om de menneskeskapte klimaendringene som er lett for et barn å skjønne. Boken er om lag 43 sider lang og passer perfekt som lesestoff før leggetid. På grunn av noen illustrasjoner som kan virke litt skumle, og et tema som kan være litt mer krevende å sette seg inn i, anbefaler jeg denne boken for barn i alderen fire år og oppover. God fornøyelse!

Lignende titler

Søk

Språkvelger