«En liten bok om kjærlighet» av Ulf Stark
Vis bok Debug

En liten bok om kjærlighet

Ulf Stark er en elsket svensk barnebokforfatter som dessverre døde sommeren 2017. Etter at han døde har to av hans barnebøker blitt gitt ut på norsk.

«En liten bok om kjærlighet» er skrevet for barn, men den kan like gjerne leses av voksne. Aller helst er det en høytlesningsbok for alle aldre.

Den handler om Fred. Han ble døpt Fred, men det hjalp ingen ting. Det ble krig uansett. Faren til Fred har reist i krigen. Moren og Fred prøver å få dagene til å henge sammen, mens de savner pappa og mann.

Fred har en hemmelighet. Når han trenger å snakke med faren går han inn i klesskapet. Der er det en lufteventil. Og gjennom den fører han liksom-samtaler med faren. Det er godt å kunne betro seg til faren selv om han ikke fysisk er til stede. Faren får bl.a høre om Elsa som Fred er hemmelig forelska i. Elsa er kraftig, har brunt, kruset hår som ser elektrisk ut og snakker gjennom nesa.

Dette er en varm og koselig fortelling med et mørkt bakteppe. Det handler om den aller første forelskelsen, om å gjøre dumme ting fordi man er så forelska, om å tørre å si fra, om gode vennskap, og om motstandskamp og hverdagsliv under krigen. Det handler også om å ønske seg viktige ting til jul, som at pappaen skal komme hjem og gjerne en sjokoladekake.

Med mye kjærlighet og glimt i øyet går verden fremover tross alt.

Lignende titler

Søk

Språkvelger