Månedens Bøker Mars 2021

Pustens lov av Øystein Stene
Vis bok Debug

Pustens lov : ALM bok 1

En gang i fremtiden blir luften befengt med et virus, som omgjør mennesker til maper. Maper er mennesker som har mistet all sin humanitet og alle sine kognitive evner, og det finnes ingen kur.
I denne verden bor Alm på 19 år, i restene av Oslo, som nå kalles Fjordbyen. Hun bor der i lag med andre overlevere som beskytter seg i forseglede hus med filtrert luft.

Menneskene våger seg kun ut for to ting, som begge er relatert til overlevelse: lete etter ressurser som trengs for å kunne leve, og for å finne gravide maper. Mennesker blir ikke omgjort til maper før de puster inn viruset; så ved å bedøve og fange gravide maper, og deretter utføre keisersnitt i filtrert luft, vil de nyfødte forbli mennesker. Det er få overlevende, så for å sikre mangfold og hindre innavl, er dette en nødvendig praksis.

Alm er et ledertalent, og blir satt til et lede et slikt lag, som ikledd beskyttelsesdrakter begir seg ut i verden. Under en av ekspedisjonene møter de aggressive maper, og alt går galt. En av mapene lager en flenge i drakten til Alm, og det er uvisst om hun har blitt eksponert for den farlige uteluften før de andre på laget fikk reparert drakten.
Vi som lesere får ikke vite alt om hvordan det går med Alm i denne boken, men nok til å skjønne at det mye usagt mellom linjene, at hun har mange hittil uoppdagede sider.

«Pustens lov» er første bok i en trilogi, og passer til alle fra ca 15 år og oppover som vil ha en tidsaktuell dystopi, som også inneholder mange elementer til ettertanke, spesielt om klimaendringer og pandemier.


 

Lignende titler

Søk

Språkvelger