Vanlige spørsmål

Dette er spørsmål vi ofte får om våre nye nettsider. Trykk på spørsmålet for å lese svaret.

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ikke nøl med å kontakte oss.

Bruk lånekortnummeret ditt og PIN-koden din for å logge inn. Du kan bruke din gamle PIN-kode hvis du allerede har opprettet en. Trenger du en PIN-kode? Kom innom oss!

Klikk på «Logg på»-knappen i øvre høyre hjørne på siden. Skriv inn lånekortnummeret ditt i den øverste boksen og PIN-kode i nederste boksen. Klikk på OK.

Lånekortnummeret er på baksiden av lånekortet ditt, under strekkoden. PIN-koden er fire sifre.

Hvis du har glemt lånekortnummeret ditt, kan du logge inn med fødselsnummer (11 siffer) dersom det er registrert hos oss. 

Dersom du har glemt PIN-koden din kan du enten komme innom oss for å få en ny, eller du kan gjøre det selv her på nettsiden. Når du skal logge inn kan du trykke på knappen «Har du glemt PIN-koden?», og du vil bli guidet gjennom hvordan du resetter PIN-koden.

Husk at du nå også trenger PIN-kode for å låne på automatene våre.

Ja, du kan når som helst endre PIN-koden din på disse nettsidene. Alt du trenger å gjøre er å logge inn på vanlig måte. Deretter går du inn på «Mine sider» og klikker deg inn på «Min profil» der. Ved «Registrerte kontoer hos Drammensbiblioteket» får du opp dine kort og kontoer. Her finnes en grønn knapp med teksten «Endre PIN-kode». Trykk på denne og du får opp tre bokser hvor du må skrive inn gammel PIN, ny PIN og bekrefte din nye PIN-kode. Klikk «Lagre» og alt skal være i orden!

Det er viktig at du stenger lånekortet ditt hvis du mister det. Du er ansvarlig for alle lån på kortet ditt, selv om noen andre bruker det.

Du kan stenge kortet ditt på «Mine sider». Logg inn med lånekortnummeret og PIN-koden din. Deretter går du inn på «Mine sider» og klikker deg inn på «Min profil» der. Ved «Registrerte kontoer hos Drammensbiblioteket» får du opp dine kort og kontoer. Finn det kortet du vil sperre, og trykk på den grønne «Sett som inaktiv»-knappen. Du vil få opp en dialogboks med spørsmål om du vil sette dette kortet som inaktivt, hvor du da trykker «OK».

For å åpne kortet igjen må du ta kontakt med oss. 

Når du finner en bok du vil reservere, må du gå inn på selve siden om boken. I resultatlisten over søk, betyr dette at du på trykke på bokens tittel. Til høyre for informasjonen om boken finner du tre knapper, hvor en av dem er «Reserver»-knappen. Når du trykker på denne får du opp noen valg.

Først må du velge hvilket bibliotek du vil hente boken på. Hvis vi for eksempel kun har boken på hovedbiblioteket (i Drammen), men du vil hente den på Fjell, sender vi den dit førstkommende mandag. Transporten vår kjører kun på mandager, og dermed vil en bok reservert på tirsdag ikke være tilgjengelig før mandagen etter. Dersom det haster vil vi derfor anbefale deg å hente den på biblioteket som har den inne.

Hvis du trenger boken kun i en spesifikk periode, kan du velge når reserveringen skal være gyldig fra og til. Dette kan være praktisk hvis du skal reise bort, og ikke ønsker at reserveringen skal tre i kraft før du er tilbake. Dersom det ikke har noe å si kan du la disse feltene stå som de er, og reserveringen vil være gyldig i 1 år fra reserveringsdato. Trykk «Lagre» og du vil få en beskjed over bokens tittelen om reserveringen din er i orden eller ikke.

Husk at du må trykke deg inn på selve boken for å få reservert den. Får du ikke opp «Reserver»-knappen, kan det hende du er inne på en e-bok. Dette ser du lett ved å sjekke «Medietype» ved siden av bokens bilde. E-bøker kan ikke reserveres på disse nettsidene, det må du gjøre inne i BookBites-appen. 

Hvis du vil fjerne en reservering går du inn på «Mine reserveringer» under «Mine sider». Da kommer det opp en liste med alle dine reserveringer. For å fjerne en eller flere reserveringer markerer du den lille avkryssingsboksen til venstre for tittelen du vil fjerne. Over listen med reserveringer finner du en rad med en valgene Skriv ut, Merk alle, Opphev alle, og Fjern.

For å slette de valgte reserveringene trykker du på ifjern. Du får da opp en dialogboks hvor du får spørsmål om du vil slette reserveringen, hvor du svarer «OK». Dersom alt gikk i orden vil du få en beskjed om at reserveringen din ble slettet.

Når du har funnet en bok du vil låne, klikker du på bokens tittel hvis du er i resultatlisten. Når du blar ned til der det står «Tilgjengelighet», ser du hvor vi har denne tittelen. Står det både Drammen, Fjell, Mjøndalen og Svelvik finnes den ved alle våre bibliotek. Får du ikke opp noen av stedene, er du mest sannsynlig inne på en e-bok. Gå tilbake til søkeresultatet og velg et annet eksemplar. 

Til høyre for bibliotekene ser du om tittelen finnes på hylla hos oss eller ikke. 

For å fornye dine lån må du gå inn på «Mine lån». Der får du opp en liste med alle dine aktive lån. 

Under «Status» vil du få opp en grønn «Forny»-knapp dersom det er mulig å fornye tittelen. Du kan bare fornye en tittel én gang om dagen, og du har mulighet til å fornye den tre ganger. Dersom noen står på venteliste på den lånte tittelen, vil du ikke ha mulighet til å fornye den. 

For å fornye alle eller flere lån, kan du markere de du vil fornye i markeringsboksene, og trykke på knappen «Forny lån» til høyre over listen. 

V i har ikke lenger purregebyr på 1. og 2. gangs purring. Ved 3. gangs purring må du erstatte ditt lån, dette krever et administrasjonsgebyr på 100kr og gjeldende erstatningssatser

Søk

Språkvelger