Månedens Bøker November 2020

Virginie Despentes - Vernon Subutex
Vis bok Debug

Vernon Subutex 1

Det er dagen derpå i livet for den snart femtiårige Vernon Subutex. I over tjue år har han drevet platesjappa Revolver der han har fungert som musikalsk og stilmessig smaksdommer blant kundemassen. Han har levd et mildt sagt utsvevende liv der stikkordene har vært sex, drugs og rock'n'roll - i et miljø helt på siden av det romantiske glansbildet vi gjerne har av livet i Paris.

Dette er opptakten i denne første av i alt tre romaner om den gustne representanten for generasjon x. Virigine Despentes tegner opp et bilde av punkrock-undergrunnen og bruker et særdeles fargerik språk for å lage et portrett av de som har levd fra hånd til munn for å kunne leve ut drømmene sine. I hver setning sitter den gatesmarte språkteften som et skudd, glimrende oversatt av Gøril Eldøen.

Og det er virkelig slik at alt sitter her, språket og beskrivelsene, de sitatvennlige dialogene og de knivskarpe og til tider litt ondskapsfulle observasjonene av burleske mennesker og mennesketyper. Forfatteren har utvilsomt møtt de fleste av dem selv. Anbefales til slitne rockere og alle andre som liker handlingsmettede romaner fra sære miljøer.

Lignende titler

Søk

Språkvelger