Månedens Bøker November 2022

Hesteguttene av Johan Ehn
Vis bok Debug

Hesteguttene

Janek og Sasha vokser opp på et barnehjem i Praha på begynnelsen av 1920 tallet. 

De passer på hverandre. Sasha har tatt storebror rollen. Han prøver beskytte Janek mot alt vondt. De driver med hestedressur. Nonnene på barnehjemmet er stenge og lite empatiske. Til slutt rømmer de to guttene og får, på nesten mirakuløst vis, jobb på et omreisende sirkus. Der perfeksjonerer de kunstene sine på hesteryggen og har stor suksess. 

Følelsene de har for hverandre går fra vennskap til forelskelse. Det blir vanskelig når de havner i Berlin og Hitler er i ferd med å ta over makten. Brunjakkene fyller gatene. Det finnes ingen beskyttelse noe sted. Fortellingen veksler mellom Sasha og Janeks opplevelser i Berlin på 1930 tallet og historien til Anton i Stocholm. Og nå er vi i 2014. Anton jobber i hjemmesykepleien og får etter hvert et helt spesielt forhold til en gammel mann nesten uten språk. På besynderlig vis knyttes disse to fortellingene sammen. 

 

En sterk og brutal historie om forfølgelse av og fordommer mot homofile. Og om kjærlighet , vennskap, hestedressur og akrobatikk og om hester som som terapi. 

Lignende titler

Søk

Språkvelger