Et unikt samarbeid

Vi på Drammensbiblioteket er stolte samarbeidspartnere med Unik Bedrift. Unik Bedrift er et kommunalt aktivitets- og arbeidstilbud for mennesker med utviklingshemning. Som bibliotek er vi opptatt av å være et sted hvor alle kan føle tilhørighet og mestring. Vi er derfor veldig glad for å kunne kalle de fine folka fra Unik for våre kollegaer. De hjelper oss med store og små gjøremål i hverdagen, og bidrar med arbeidsglede og motivasjon. En ekte vinn-vinn situasjon.

Arbeid og aktivitetstilbud from Drammen kommune on Vimeo.

Her kan du bli bedre kjent med Geir som er hos oss på tirsdager: 

Mannen og mikrofilmen – bli bedre kjent med Geir Kraft

Har du lagt merke til apparatet med den store skjermen oppe i tredje etasje? Den som står rett ved heisen ved ungdomsavdelingen? Rett bak historiebøkene? Dette er et mikrofilmapparat!

Hva er det spør du kanskje? Det litt gammeldagse apparatet funker fremdeles strålende til det den er lagd for: forstørre og se bilder fra for eksempel avisarkiver. Og det er her du kan møte på mannen som kan dette apparatet bedre enn noen annen på huset: Geir Kraft!

Navn
Geir Kraft

Alder
48 år

Bosted
Åssida

Favorittbok?
Jeg er veldig glad i lokale bøker fra Drammen. Jeg leter også ofte etter bøker om kjente personer. Det syns jeg er veldig spennende. Jeg er også innom nettstedet gravminner.no, også finner jeg dødsannonser til kjente personer i mikrofilmer.

Så jeg liker å lete etter i mikrofilmarkivet, både her i Drammen og på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Her om dagen trengte jeg en annonse fra en avis på Gjøvik, så da fikk jeg sendt en utskrift fra Nasjonalbiblioteket i posten.

Jeg liker både Drammensbiblioteket og Nasjonalbiblioteket i Oslo, men her i Drammen kan jeg sitte å lete i mikrofilmene og spise lunsj samtidig! På Nasjonalbiblioteket har de også gamle aviser og ukeblader fra hele Norge, på mikrofilm.  

Hva er det beste med å jobbe på biblioteket:
Syns alt er årleit! Veldig hyggelig å møte nye, morsomme mennesker, både de som jobber og de som er som publikum. Jobber også to dager i uka på et kontor rett over gata. Men er ofte her på biblioteket, er her mye når jeg ikke er på jobb også.

Men mikrofilm, hvorfor har du blitt så god på det?
Etter at farmora mi døde, ble jeg interessert i å finne ut mer om familien min, og da var det en som sa til meg at jeg kunne finne gamle dødsannonser på Nasjonalbiblioteket i arkivet. Så det var rett og slett slektsgransking som gjorde at jeg oppdaget mikrofilmen.

Det er jo ikke bare dødsannonser, men alt av gamle salgsannonser, nyheter og gamle tv-programmer for eksempel finnes på mikrofilm. Folk er også veldig opptatt av å finne gamle bilder som er tatt av seg selv for lenge siden, i gamle avisartikler osv. Og det kan man finne i mikrofilmarkivet!

Jeg er her hver tirsdag, så da er det bare for folk å tak i meg hvis de vil at jeg skal vise dem mikrofilmen! Eller så kan de ta kontakt med meg på e-post: kraftfisk@gmail.com

 

Språkvelger